Social Media Wall

Share |

Social Media livestream op schermen

Een Social Media Wall is een scherm met daarop live een overzicht van uw Social Media kanalen. Zo kunt u direct zien wat er online over uw bedrijf of evenement wordt gezegd. Op TV-schermen ziet u de laatste tweets, posts van Facebook, berichten op LinkedIn. Compleet met foto’s, likes en allerlei andere leuke Social Media content.

Social Wall | Social Media Livestream
Een Social Media Wall, ook wel Social Wall genoemd, is ideaal om interactie met en tussen uw bezoekers, klanten of medewerkers te creëren. Daarnaast is het een zeer geschikt middel om met hen te communiceren.

Een Social Media Wall is Social Media op een groot scherm. Deze kan hangen bij de receptie, op uw evenement, op de Marketing afdeling, in uw winkel of horeca gelegenheid of zelfs in de boardroom. De Social Media Wall is een narrowcasting, maar dan met de integratie van Social Media. Social Narrowcasting is een andere benaming voor de Social Media Wall.

Op het scherm kan men live meepraten door middel van het sturen van een bericht via Facebook, Twitter of één van andere sociale netwerken. Het berichtje wordt via een smartphone (bijv. een iPhone) verstuurd en verschijnt direct en automatisch op één of meerdere schermen. Op deze manier maakt u het voor uw bezoeker, klant of medewerker leuker, hipper en interactiever.

Voordelen Social Media Wall

  • Stimuleer Social Media gebruik
  • Interactie aangaan
  • Hip en innovatief
  • Eyecatcher
  • Bewustwording en tastbaar maken van Social Media

Icon  Download hier onze brochure ‘Social Media Wall | Epic Venture’
Social Media Wall Multistream

Voor ieder evenement

Of u nu een kleinschalig evenement of een zeer groot evenement organiseert, Social Media Walls kunnen op allerlei evenementen ingezet worden. De Social Media Walls kunnen geprojecteerd worden op één klein scherm of meerdere zeer grote schermen. Zowel binnen als buiten! In overleg met uw organisatie bekijken we welke social media kanalen het beste kunnen inzetten en hoeveel schermen geplaatst worden. Wilt u uw bezoekers bij de ingang informeren en laten meepraten over het programma of wilt u bij iedere stand uw bezoekers mee laten praten? Alles is mogelijk!
Social Narrowcasting is de volgende stap in het interactief maken van narrowcasting.

Ook is het mogelijk dat bezoekers zelf foto’s uploaden en dat deze live verschijnen op één van de schermen.

Neem contact met ons op!

Ook een Social Media Wall? Vraag een gratis demo aan

Twitter stream en Facebook stream

De Social Media wall zal bestaan uit een Twitter stream, een Facebook stream of een combinatie hiervan. Ook is het mogelijk dat mensen zich kunnen ‘inchecken’ bij uw bedrijf of evenement en dat men zo online en ter plaatse kan zien wie op de locatie aanwezig zijn. Realtime zullen berichten (en eventueel foto’s) hierop binnenstromen. Voor een professionele en frisse look maken wij de Social Media Wall in uw huisstijl op. Gedurende de stroom van berichten is het mogelijk om reclames of gesponsorde berichten te tonen. Hiermee vergroot u uw commerciële mogelijkheden.

Ook streams van andere sociale netwerken zijn mogelijk.

Door geavanceerde technologie kunnen wij de stroom van berichten nauwkeurig in de gaten houden en grijpen wij direct in wanneer eventuele grove en/of beledigende teksten worden gestuurd.

Trending topic

Voor uw evenement of bedrijf zal een speciale hashtag gecreëerd worden, zodat berichten gebundeld kunnen worden. Een hashtag is een # teken wat met name op Twitter gebruikt worden om kernwoorden van een bericht aan te geven. Een voorbeeld is het gebruik van #Evenement2012. Dit zullen bezoekers in hun berichten moeten zetten om mee te praten over het evenement en om hun berichten op de Social Media Walls te krijgen. Door vooraf in uw communicatie deze hashtag mee te nemen vergroot u de kans op een massaal gebruik van Social Media voor, tijdens en na uw evenement. Deze extra aandacht op de diverse Social Media kanalen geeft weer extra (gratis) reclame voor uw evenement. Doordat men online in sociale netwerken praat over uw evenement zal uw evenement ook opgemerkt worden andere mensen.

Informeer vandaag nog naar de vele mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op.